Kutyák típusai > Társasági kutya > Tibeti spániel > Kutya - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Kutyák típusai > Társasági kutya > Tibeti spániel > 3 weboldal. Kategória leírása: A Tibeti Spániel kedves és barátságos kutyafajta, az idegen embereket azonban nem kedveli.

kutya.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Kutya - Tibeti Spániel
http://www.pointernet.pds.hu/Kutya/fajtalexikon/fci9/20060315113020344000000 ...

A szent állatként tisztelt tibeti spánielt a tibeti szerzetesek évszázadokon keresztül arra használták, hogy kis taposómalmok segítségével hajtsa imamalmaikat. A szerzetesek emellett gyakran, mint melegvizes palackokat, ruhájuk ujjába tették a kutyákat, hogy azok melegen tartsák őket, és őrzőkutyaként is hasznukat vették.

Kutya - Tibeti Spániel
Tibeti Spániel bemutatása
http://www.kutya-tar.hu/fajtak/tibeti-spaniel

Némiképp a pekingi palotakutyára hasonlít. Feje könnyedén domborodó, szeme sötétbarna, füle lelóg. Törzse viszonylag rövid, zömök. Végtagjai rövidek, vékony csontozatúak. Farkát a hátára hajlítva tartja, rajta a hosszú, dús szőrzet csokrot alkot. Bundája hosszú, selymes, sima, a nyakán és vállán sörényt alkot. Színe aranysárga, fekete, őzbarna, feketés rőt, krémszínű, fehér, fehéres sárga.

Tibeti Spániel bemutatása
TIBETI KUTYAFAJTÁK - Tibeti spániel
http://www.tibetikutyak.eoldal.hu/oldal/tibeti-spaniel

Testfelépítése mezomorf, testhossza valamivel meghaladja a marmagasságát. Háta vízszintes, mellkasa mély, farka magasan tűzött, járás közben a háta fölé kunkorítja.

TIBETI KUTYAFAJTÁK - Tibeti spániel
Hirdetések
Oldal leírása
kutya.wyw.hu: Kutya katalógus. Kutyafajták, életmentő kutyák, kutyás klub-ok, kutyakozmetika, kutyapanzió, kutyakiképzés, kutyafelszerelés. Fórumok, könyvek, kutyakiállítás, kutyatartás.
Gyűjteményünkben 282 válogatott kutya témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 282 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 6 | Linkre kattintás összesen: 87310